Rocky

Black Beauty-ul de la Dracula Daneş

Personalitatea generoasă a lui Rocky face din el unul dintre caii noștri cei mai impozanți și admirabili. El este the black beauty, perla neagră a Domeniului Dracula Daneş, un Frizian superb și răbdător.

Rasa Frizian a fost creată în regiunea olandeză de la care îşi trage numele. Aceasta îmbină armonios forţa, rezistenţa şi curajul cu frumuseţea unui caracter blând şi graţios. Frizianul este preţuit încă din Antichitate şi Evul Mediu pentru aceste calităţi ce au făcut din el un cal de nădejde pe câmpurile de luptă.

Începând cu perioada Renașterii, se remarcă pasul elegant al Frizienilor, aceștia începând să fie introduși la curţile regale ale Europei. Astfel, Frizianul devine calul a cărui frumuseţe şi stabilitate îl consacră pentru călăria de spectacol şi agrement.

Drept urmare, în ultimii ani, odată cu dezvoltarea turismului și a show-urilor de tip ecvestru, creşte şi interesul pentru calul Frizian care s-a impus pe această scenă. Cu aceeași impozanță caracteristică, îl găsești şi pe scena arenei de călărie și spectacol a Domeniului Dracula Daneș, unde Rocky te va purta cu mândrie în șa, ca pe adevăratul conte Dracula.

Viața privată a lui Rocky este la fel de complexă și impresionantă ca și cea din arenă. A avut-o ca parteneră pe Prințesa, o iapă de aceeași rasă, din împerecherea cărora au rezultat doi mânji de rasă pură, Dracula și Lady.  Rocky are şi doi metişi din parteneriate diferite, Hera și Zora.

Sperăm că ți-a făcut plăcere să îl cunoști pe Rocky.

 

ROCKY