Vacanță departe de griji

divider_alb

Vino la Domeniul Dracula Daneș să iei o pauză de la viața agitată de azi și să îți petreci timpul liber în aceste locuri pitoresti intr-un mod mai mult decat inedit. Daneș e un sat cochet săsesc din Transilvania situat la doar câțiva km de legendara cetate medievala locuită din Sighisoara, un loc unde natura a fost darnică oferindu-ne peisaje parcă rupte din povești, iar ca semn de mulțumire noi am rămas la sânul ei ducând mai departe moștenirea, îmbinând bunul gust cu activitătile rurale. Bird watching, călărie, relaxare la piscină, plimbări cu trăsura, vizionarea unor spectacole ecvestre sau vizitarea cetăților și bisericilor forticicate din Transilvania sunt câteva dintre activitățile de care te poți bucura, venind la Domeniul Dracula Daneș.

Picnic

Zilele libere sunt momentele ideale în care poți organiza întâlniri așa că, de ce să nu profiți pentru a programa o ieșire la picnic.
V-am pregătit gustări delicioase de pus în coșul de picnic, pentru cei mici și cei mari, astfel încât să vă bucurați în tihnă de un ospăț cu de toate, să mâncați pe săturate!
*Această activitate presupune participarea a  2 persoane, iar meniurile sunt disponibile doar cu precomandă. 
Untitled
biserici fortificate

Turism istoric

Turism în spațiul ‘Sieben Burgen’ unde vei găsi numeroase edificii culturale: cetăţile medievale, sate săseşti care datează din Evul Mediu, cu o arhitectură deosebită sau bisericile fortificate unice în Europa.
Biserici Fortificate: Biertan, Sasghiz, Malancrav, Valchid, Laslea, Daneș, Seleus, Hoghilag, Viscri sau Biserica Armenească de la Dumbrăveni
Cetăţi şi Castele: Sighişoara, Criș, Dumbrăveni, Rupea, Malancrav.
Posibilitatea de plimbări în natură iar în apropierea Domeniului vei găsi Rezervaţiile Naturale Stejarii seculari de la Breite sau Rezervaţia de Stejar pufos de la Criş.

Birdwatching

Zona Târnavelor este extrem de atractivă pentru iubitorii de Bird Watching sau pasionații de natură, putând descoperi păsări tipic habitatelor de pădure, specii de păsări din zona cum ar fi: Crex, Aqvila Pomarina, Lanius minor, Lanius Colluriosau Oriolus Oriolus, într-un decor natural impresionant, specific Daneșului.

birdwatching
echitatie

Călărie

Zona de călărie e formată din manej acoperit (1000m2), manej circular acoperit şi trei padocuri pentru antrenament în aer liber. La Centrul ecvestru am ridicat calitatea amenajărilor, a echipamentelor şi integrăm toate aceste lucruri dedicate calului într-un program de agrement cu profil educativ. Astfel, după ce vizitezi zona, te poți bucura de:

  • antrenament cu instructori acreditaţi, pentru începători şi avansaţi
  • plimbări în exterior călare, cu trăsura sau iarna cu sania
  • club ecvestru pentru socializare pe teme ecvestre
  • asistarea la potcovirea cailor.

Spectacole ecvestre

La cerere putem să oferim evenimente ecvestre în care îți prezentăm diverse rase de cai şi elemente din dresajul clasic European în marele manej acoperit al Centrului de Excelenţă Ecvestră.

Spectacole calarie_draculadanes

Activităţi la Dracula Daneş în imagini

divider_bej
cazare_draculadanes

Cazare

echitatie_draculadanes

Echitație

activitati_draculadanes

Activităţi

rezervari_draculadanes

Rezervări