Rouven

Rouven… perla neagră de la Dracula Daneș

Fost armăsar impunător, rămas demn în apariție și nobil în comportament, acest cal negru ca abanosul își revendică de la bun început statutul de pur-sânge. Disciplina și demnitatea sunt cuvintele ce îl definesc pe Rouven, a cărui personalitate copleșitoare impune respect, dar și admirație, cum rar este posibil.

Privindu-l pe Rouven, îl poți asemăna numaidecât unei perle negre, atât de prețios și grațios apare în orice moment! Caii Frizieni, din rasa cărora face parte, sunt, de altfel, numiți și perlele negre ale Olandei, fiind originari din provincia Friesland din nordul țării. Această rasă, de o eleganță impresionantă, este singura rasă curată nativă în Tările de Jos, emanând puterea și dibăcia trupelor olandeze. Rădăcinile sale se regăsesc departe în timp, fiind recunoscută încă din secolul al XIII-lea, când era deja folosită în luptele cruciaților și ale cuceritorilor. De-a lungul timpului, Frizienii și-au păstrat caracteristicile aparte ce le-au consacrat rasa, devenind caii mândri, dar sensibili, pe care îi poți admira astăzi.

Rouven este o prezență impecabilă, surprinzătoare la fiecare apariție. Cu un pas bine conturat prin muncă și exerciții de flexibilitate, acesta devine un minunat partener de plimbări atât pentru copii, cât și pentru aventurieri. Ușorul său trap creează senzația de plutire și siguranță absolută călărețului, iar galopul său te va face, cu adevărat, să zbori. Fără îndoială, Rouven va rămâne întotdeauna un cal excepțional pentru începători, maleabil și foarte iubitor.

Găsești în el timiditatea primei întâlniri, blândețea cuvintelor nerostite, curiozitatea primei plimbări. Rouven este o poezie în mișcare și o neașteptată experiență de viață, ce te va întâmpina la Dracula Daneș.

Sperăm că ți-a făcut plăcere să îl cunoști pe Rouven.

Rouven