Descoperă echitația, sportul frumuseții și al libertății absolute

Caii se numără printre cele mai nobile animale pe care omul a avut șansa să le domesticească de-a lungul timpului, iar relația continuă armonios și astăzi. Puternici, curajoși, fideli și prietenoși, caii reușesc să impresioneze constant prin inteligența emoțională de care dau dovadă în fiecare moment. Nu este de mirare, deci, că oamenii de toate vârstele se atașează atât de ușor de aceste animale deosebite, descoperind frumusețea și plăcerea timpului petrecut într-o companie mereu surprinzătoare.

La Dracula Daneș, caii sunt personajele principale ale unei vacanțe de poveste pe care suntem pregătiți să ți-o oferim. Pentru a crea atmosfera perfectă de relaxare și odihnă, am creat facilități diverse, unde te poți bucura, în diverse moduri, de compania cailor. Fie că ești începător, avansat în tainele călăriei, vii alături de copil sau de întreg grupul de prieteni, vei găsi întotdeauna activități recreative în cadrul fermei, al menajelor special amenajate ori al centrului pentru cei mici. În compania cailor, vacanța ta va fi cu totul aparte.

Cu toate că oferim sesiuni de informare și documentare în ceea ce privește creșterea cailor, cursuri de îngrijire a acestora sau posibilitatea de a viziona spectacole ecvestre chiar din pavilionul La botul calului, echitația rămâne preferata majorității oaspeților noștri.

Dacă ești începător, experții de la Dracula Daneș îți vor fi alături pentru a parcurge primele sesiuni de călărie alături de cel mai potrivit cal pentru tine. Rouven, Paula, Jery și toți ceilalți sunt vizibil nerăbdători să-i inițieze în tainele călăritului chiar și pe cei mai timizi turiști, astfel că ai toate motivele să experimentezi.

Înainte de a avea parte de astfel de momente unice în compania unuia dintre caii de la Dracula Daneș, te însemnăm să citești mai multe despre călărie ca să te pregătești de noi aventuri!

Află cum să te pregătești pentru prima lecție de echitație:

  • Învață să-ți ții echilibrul înainte de a te urca în șa, întrucât călăritul nu este, de departe, cel mai ușor sport pe care ai șansa de a-l practica. Cu puțină îndrăzneală, însă, îți poți asigura un început excelent. Echitația este atât despre relația cu calul, cât este despre echilibrul fizic și mental pe care îl dobândești ca să te bucuri pe deplin de noile lecții.
  • Căluții noștri sunt înțelegători și cunosc perfect temerile începătorilor, însă nu te pot scuti de minimul efort fizic pe care va trebui să îl depui ca să te familiarizezi cu tehnicile de bază ale călăriei. Cu toate acestea, nu ai niciun motiv să te îngrijorezi, căci alături de voi vor fi și experții de la Dracula Daneș.
  • Caii înțeleg și cunosc în moduri excepționale reacțiile și emoțiile umane, de aceea unul dintre primii pași constă în crearea unei legături sincere cu animalul. Rezervă-ți timp să te documentezi cu privire la inteligența și abilitățile lor de a citi limbajul non-verbal, de a-și aminti locuri și persoane și de a-și etala capacitățile de memorie. Va trebui să ții pasul (sau galopul) cu căluțul tău de la Dracula Daneș!
  • Pregătește-ți o ținută adecvată. Pantalonii lungi și încălțările ce oferă stabilitate sunt deosebit de recomandate la prima și la fiecare lecție de echitație pe care o vei lua. Îmbrăcămintea pe care o porți este la fel de importantă ca orice sfat primești la început de drum în acest domeniu aparte. Vino pregătit, ca să te poți bucura de fiecare moment petrecut la Dracula Daneș.

 

Echitația are potențialul de a deveni noul tău hobby preferat. Mai mult, îndată ce mentorul consideră că vei fi căpătat suficientă experiență, iar relația ta cu calul este vizibil consolidată, poți părăsi manejul pentru o incursiune în Domeniul Dracula Daneș. Platourile înverzite, pădurile dese și potecile ce așteaptă să fie descoperite pot deveni sursa ideală de relaxare și inspirație pentru o viață sănătoasă.

Copiii, la rândul lor, vor îndrăgi lecțiile și experiența de la manej. Orele de călărie sunt adaptate tuturor învățăceilor care își doresc să deprindă noi abilități, făcându-și, totodată, prieteni în lumea necuvântătoarelor.

Printre beneficiile remarcabile ale echitației se numără:

  • Îmbunătățirea posturii și a echilibrului;
  • Dezvoltarea simțului de coordonare;
  • Reducerea nivelului de stres și anxietate;
  • Întărirea musculaturii și păstrarea unei forme fizice excelente.

Rezervă-ți acum o cameră la Domeniul Dracula Daneș și vino să-i cunoști pe noii tăi parteneri de echitație, minunații noștri cai. Cu ajutorul celor mai iscusiți profesori, vei ajunge să îndrăgești îndată acest sport incredibil.